ناترازی برق و گاز مدت‌هاست به یکی از مشکلات اساسی کشور تبدیل شده و کم‌کم در آستانه تبدیل شدن به بحران است. قطع برق تابستان امسال پای صنایع و کشاورزی را در کشور لنگ کرد. قطعی برق کشاورزی بین ۶ تا ۱۰ ساعت در جا‌های مختلف کشور ضرر‌های سنگینی به کشاورزان وارد کرد. کارشناسان معتقدند بیشتر از اینکه ماجرای کمبود برق و ناترازی آن از تولید نشأت بگیرد به عدم سرمایه‌گذاری مربوط می‌شود.


مصطفی پوردهقان اردکانی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، درباره ناترازی انرژی و قطعی‌های مکرر در حوزه برق و تبعات این قطعی‌ها برای کشاورزان و صنایع گفت: ناترازی به مفهوم بی‌تعادلی در تولید و میزان مصرف یک مبحث دودوتا چهارتاست؛ یعنی شما یک عامل برون‌زا ندارید که بگویید به خاطر این موضوع ناترازی اتفاق افتاده است.

پوردهقان در ادامه با اشاره به مشخص بودن میزان مصرف روزانه برق بیان کرد: میزان مصرف واحد‌های صنعتی، کشاورزی و خانگی و تجاری مشخص است. برای پنج سال آینده میزان رشد جمعیت و رشد واحد‌های صنعتی هم مشخص است. در واقع برنامه‌ریزی برای این امور کار سختی نیست.

بخشی از بحران برق به دلیل قیمت است و ۴۵ سال است تعارف داریم و آن را ساماندهی نمی‌کنیم

عضو کمیسیون صنایع مجلس یکی از عوامل ناترازی برق را قیمت غیرمنطقی آن عنوان کرد و گفت: اگر ما در حوزه برق ناترازی داریم به این دلیل است که اول در حوزه تمام‌شده برق بلاتکلیف هستیم یعنی قیمتی برق را می‌فروشیم که هر چقدر دل‌مان می‌خواهد از آن مصرف می‌کنیم و میزان و تقاضای مصرف را بالا برده است. وقتی شما بین کشور‌های مختلف نسبی به این موضوع نگاه می‌کنید متوجه می‌شوید ما با ۸۰ تا ۹۰ میلیون جمعیت یک عددی داریم و آن کشوری هم که ۳۰۰ میلیون جمعیت دارد عددش نزدیک به ماست؛ بنابراین یک بخشی از این بحران قیمتی است و ما ۴۵ سال است که تعارف داریم و نمی‌توانیم آن را ساماندهی کنیم.